Aankopen

Aankopen

Ontvangt u een product dat u niet heeft besteld of vertoont het product direct of na enige tijd al gebreken? Neem dan niet te snel genoegen met de mededeling van de verkoper. Vaak heeft u meer rechten dan u in eerste instantie zou denken. Ik informeer u graag uitvoerig over deze rechten.

Veelvoorkomende onderwerpen over dit thema

Een niet besteld product ontvangen

Het komt wel eens voor dat verkopers u een product of dienst verkopen waar u niet om gevraagd heeft. Wat kunt u dan doen? Dit is geregeld in het Burgerlijk Wetboek. Hierin is bepaald dat wanneer een verkoper u ongevraagd een product toestuurt - met de bedoeling u te bewegen om een overeenkomst aan te gaan - u het product gratis mag houden. De mededeling van de verkoper dat u moet reageren en dat er anders een overeenkomst ontstaat, kunt u simpelweg naast u neerleggen. Dit is namelijk in strijd met de wet! Op deze regel zijn echter uitzonderingen, bijvoorbeeld wanneer u een toestemming heeft gegeven.

Product met gebreken

Wanneer u een product ontvangt met gebreken, dan heeft u als consument een vergaande bescherming. U kunt zich dan wenden tot de verkoper met het verzoek om een reparatie van het gebrekkige product. Wanneer de verkoper daartoe niet kan overgaan, dan heeft u recht op een vervanging of schadevergoeding.

Een (online)aankoop ontbinden

U heeft via internet digitale inhoud aangeschaft (bijvoorbeeld een game, film of muziek), maar u wilt daar graag van af. Wat zijn uw mogelijkheden? Het is mogelijk om op twee manieren digitale inhoud op afstand aan te schaffen. De eerste manier is het aanschaffen van digitale inhoud op een zogenaamde gegevensdrager (USB-stick, geheugenkaart, cd en dvd). De tweede manier is het aanschaffen van digitale inhoud die niet op een gegevensdrager word geleverd (lees: downloaden). De digitale inhoud die aan u is geleverd op een gegevensdrager (USB-stick, geheugenkaart, cd en dvd) kunt u binnen 14 dagen na ontvangst van het product, zonder opgaaf van reden, ontbinden, mits de verzegeling niet is verbroken. Is de digitale inhoud niet aan u geleverd op een gegevensdrager, maar heeft u deze direct gedownload, dan heeft u in de meeste gevallen geen recht van ontbinding.

Review:
animated shape